طرز پخت هواری جنوبی مجلسی اصیل

هواری یکی از غذاهای اصیل بندر عباس است، که در جنوب ایران طرفدارانِ بسیاری دارد.
مواد لازم و طرز تهیه:

ماهی هوور: یک کیلو
برنج: یک کیلو
پیاز: دو عدد
سیر: نصف کله
ادویه، فلفل و نمک به میزان کافی
لیمو خشک یا گرد لیمو به میران کافی

طرز تهیه:
برای تهیۀ هواری در شروع کار، ماهی را با مقدار کمی ادویه می جوشانیم به طوری که ماهی کمی نرم شود تا بتوان خار آن را جدا کرد. وقتی ماهی نرم شد آن را از آب بیرون آورده و خار آن را جدا می کنیم و بعد پیاز را سرخ کرده و مقدار مناسبی سیر را که در هاون کوبیده ایم را روی پیاز می ریزیم تا سرخ شود. ماهی را تکه تکه کرده و به محتویات ظرف اضافه می کنیم و سعی می کنیم که ماهی له نشود و بعد مقدار معینی ادویه و نمک ، گرد لیمو یا لیمو خشک به ماهی، اضافه می کنیم(من گرد لیمو رو توصیه می کنم). وقتی همه اینها سرخ شد، کمی آب به آن اضافه کرده و می گذاریم بجوشد، آب که جوش آمد برنج را شسته و در آن می ریزیم، آب باید به اندازه ای باشد که برنج شل نشود(تفریبا به اندازه ی یک بند انگشت)، کمی هم آن را هم می زنیم، بعد از اینکه آب برنج تمام شد آن را با آتش ملایم دم می دهیم و روغن روی برنج اضافه می کنیم.
از ماهی شور نیز برای تهیه هواری به همین نحو استفاده می کنند. به این غذا در بندر لنگه مچبوس و در بندر عباس «هواری» می گویند.